Idag inleds rättegången mot en lärare i Västerås som misstänks för flera sexbrott. Foto: TT

Fotograferade elever i klänningar gjorde av gummiband

Publicerad

Inspirerad av filmer på Youtube tillverkade den 56-årige ex-läraren toppar och klänningar av gummiband. Sen lät han flickorna posera framför kameran. Nu inleds rättegången.

56-åringen, som tidigare jobbade som lärare i Västerås, är åtalad för åtta fall av utnyttjande av barn för sexuell posering, sexuellt ofredande och barnpornografibrott.

Sammanlagt rör det sig om sex flickor i mellanstadieåldern – alla var hans elever utom en.

LÄS MER: Sexmisstänkte läraren åtalas för flera brott

De misstänkta övergreppen ska ha skett på skoltid höstterminen 2016. Den före detta läraren nekar till brott och har tidigare sagt till SVT Västmanland att det var ”ett slöjdprojekt som vantolkats något fruktansvärt”.

LÄS MER: Övergreppen skedde på skoltid

Enligt åtalet hade 56-åringen i vart fall 800 bilder i sin kamera på en av flickorna. När 56-åringen häktades i december förra året ansåg domaren att bilderna ”bar en tydlig sexuell karaktär”. Ex-läraren satt häktad i 17 dagar innan han försattes på fri fot.

Rättegången kommer att pågå i tre dagar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.