Många kom för att skapa ”Fuck Cancer”-armband åt föreningen Ung Cancer. Foto: Alexander Weimar/SVT

Fullsatt när pärlverkstad anordnades Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Många kom för att skapa pärlarmband i Skiljebo i Västerås för att stödja föreningen Ung Cancer. Det kom så mycket folk att arrangörerna fick öppna upp flera extra rum så att alla kunde få en plats att pärla.

Det var organisationen Bearded Villians Sweden och kooperativet Hjärtpunkt Skiljebo som stod bakom pärlverkstad som görs för att stödja föreningen Ung Cancers verksamhet. Tanken är att besökare kommer och gör pärlarmband med texten ”Fuck Cancer” som sedan säljs. Intäkterna går till Ung Cancers arbete mot sjukdomen.

Rejäl uppslutning

Det var första gången som en pärlverkstad med Ung Cancer genomfördes i Västerås och intresset var stort.

– Vi anade att det skulle komma mycket folk men inte att det skulle vara fullsatt direkt i hela huvudrummet. Det finns ju en oro att pärlorna kanske inte ska räcka. Vi har ju pärlor till att tillverka uppemot 2000 armband. Men vi har mobiliserat oss och öppnat upp hela huset så att alla som vill får pärla, säger Ellinor Öberg på Hjärtpunkt Skiljebo.

”Helt otroligt”

– Det är fullt. Det är överfullt, skrattar Fredde Svanström på Bearded Villians Sweden

Hur känns det att det varit så bra uppslutning?

– Helt otroligt. Redan innan så hängde folk på låset och efter bara en halvtimme fick vi öppna upp hela byggnaden. Det är otroligt, säger Svanström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.