”Man kan inte ta dem i örat. Det är riktiga gangsters”, säger butiksägaren Christoffer Göthlin och kräver krafttag från Västerås stad. Foto: Melker Blomberg

Tjuvgäng går in i butiken i Västerås och stjäl ohämmat – ägaren: ”Blir lätt brottningsmatch”

Uppdaterad
Publicerad

Gäng kommer in i butiken och går direkt ut med kläder värda tusentals kronor. Enligt ägaren Christoffer Göthlin har det varit ett växande problem de senaste tio åren.

– Vi har haft alldeles för mycket krångel i Västerås centrum och nu börjar det eskalera, säger han.

Enligt Christoffer Göthlin brukar tre till fyra personer komma in i butiken. De sprider sedan ut sig, tar det de vill ha och går direkt ut.

– En gång tog en kille två jackor för 18 000 kronor, men honom hann jag stoppa, säger han.

Ordningsvakter patrullerar

Christoffer menar att han och de andra anställda brukar konfrontera personer som tar från butiken men att det lätt blir brottningsmatch. 

Nu har Västerås stad beslutat att ordningsvakter ska börja patrullera gatorna i centrala Västerås. Hur mycket det kommer att kosta och när vakterna införs är ännu inte bestämt. 

– Jag tycker att det är ett jättebra beslut. Nu är det viktigt att det blir mycket vakter så man inte anställer två tre vakter och tror det ska räcka. Nu måste de satsa på riktigt, säger Christoffer Göthlin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.