Fagersta, Norberg och Skinnskattebergs kommun satsar gemensamt för att hitta ny arbetskraft. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Gemensam satsning ska locka ny arbetskraft till kommunerna

Publicerad

När de väntade stora pensionsavgångarna kommer inom välfärdssektorn behöver man hitta tusentals nya medarbetare i landet. Därför gör Skinnskatteberg, Norberg och Fagersta kommun en gemensam satsning.

Det är de som jobbar i kommunen idag som ska vara ambassadörer för den nya gemensamma webbsidan som ska locka nya medarbetare till kommunerna.

– Ja, vi hoppas att våra ambassadörer som är med på den här sidan kan visa och berätta om sitt yrke och sin arbetsgivare ur sitt perspektiv. Istället för att vi som kommun ska stå och tala om vad man kan söka för jobb eller hur det är att jobba hos oss, säger Lena Bylund, kommunikationsstrateg i Fagersta.

240 olika yrken att välja på

På en gemensam webbsida man kallar attraktiva arbeten, finns porträttbilder på anställda och där berättar de efter ett musklick, om hur det är att till exempel jobba inom barnomsorgen.

Förhoppningen från de tre kommunerna är att nå ut med budskapet att det finns många olika attraktiva jobb inom kommunen att söka.

– Man ska kunna läsa om vad vi faktiskt gör ute i kommunerna och veta vilka jobb vi har. Vi har ju väldigt många olika yrken. Vi har 240 stycken olika yrken i Skinnskatteberg, Norberg och Fagersta kommun.  Det anser vi är attraktiva jobb, säger Malin Friback, kommunikatör i Skinnskatteberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.