Vid halvnio-tiden på måndagsmorgonen avslutade räddningstjänsten insatsen i Kvarnskogen i Hallstahammar. Foto: Daniel Brodén

Goda förutsättningar hjälpte brandkåren i Kvarnskogen

Uppdaterad
Publicerad

Goda förutsättningar underlättade för brandkåren som bekämpade branden i Kvarnskogen i Hallstahammar. På måndagsmorgonen avslutades insatsen.

– Det var ju intill en farbar väg, vilket både gjorde att den upptäcktes tidigt och det gick att komma fram. Det har också varit ganska vindstilla vilket gör att det inte sprider sig lika snabbt, säger Gunnar Henriksson, inre befäl Mälardalens brand- och räddningsförbund.

Branden startade under söndagseftermiddagen, i en rishög som blivit till efter att det rensats upp i skogen. Styrkor från flera stationer var på plats och bekämpade branden som uppskattas ha täckt ett 60 000 kvadratmeter stort område.

Allt blötläggs

Vid halvnio-tiden på måndagsmorgonen avslutades räddningstjänstens insats i skogen. Kvar är en tankbil, slang och sprinklers och en av räddningstjänstens personal.

Tillsammans med skogsbolaget håller man nu koll så det inte blossar upp igen.

– Nu blötläggs allt för att det inte ska återantända, säger Gunnar Henriksson, inre befäl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.