I augusti drabbades företagare i Enköpingstrakten av liknande stölder, men då försvann GPS:er från traktorer och skördetröskor. Foto: arkivbild

GPS:er värda miljoner stals i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Företag med verksamhet på Finnslätten i Västerås har fått GPS-apparater värda miljontals kronor stulna ur sina arbetsfordon.

Under onsdagen har polisens tekniker varit på byggarbetsplatsen för att säkra eventuella spår.

– Det har varit andra liknande stölder i regionen och nu tittar vi på likheter, säger Pelle Nellberg, presstalesperson hos polisregion Mitt till SVT Västmanland.

Enligt polisen ska gps-apparater ha plockats ur flera bygg- och anläggningsmaskiner. Det ska även ha varit inbrott i containrar.

Enligt polisens initiala uppgifter ska GPS:ernas värde uppgå till omkring en miljon kronor. Under dagen har dock en platschef uppgett för VLT att det handlar om det dubbla.

Tidigare stöldvåg

I augusti drabbades företagare i Enköpingstrakten av liknande stölder.

Då gick polisen ut och uppmanade gårdsägare att vara vaksamma efter flertalet inbrott i traktorer och skördetröskor där GPS:er värda hundratusentals kronor stals.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.