Foto: Robert Gustavsson/SVT

Västerås SK i en bra sits inför slutspelet i bandy

Uppdaterad
Publicerad

Damerna blev seriesegrare redan i lördags. Under tisdagskvällen blev även herrarna klara med grundseriespelet. Där var det en andraplats som stod på spel och med den en hemmafavör i det kommande slutspelet.

I lördags behövde VSK:s damlag bara ta poäng borta mot Sandvikens AIK för att säkra serieledningen. Och det gjorde dom. I en rafflande och jämn match resultatmässigt som slutade 4-4 tog VSK:s damer tar hem seriesegern. Västerås slutade en poäng före Skutskär och AIK.

Tog andraplatsen

När det gäller VSK:s herrar så handlade det på tisdagskvällen om grönvitt mot svartvitt även där (Västerås mot Sandviken) i en duell om andraplatsen i grundserien av Elitserien.

Och det blev Västeråsseger med minsta möjliga marginal 5-3 och det betyder en mycket viktig andraplats i Elitserien när man passerade SAIK i sista omgången.

Vill ta några kliv till

Inför säsongen var VSK: herrar inte favorittippade. Men under säsongen har VSK övertygat och inför sista matchen levde en absolut topplacering i allra högsta grad.

– Vi har gjort det väldigt bra och lagt ner ett hårt jobb sedan vi träffades i april. Vi försöker bygga på oss hela tiden och bli bättre och bättre och det kommer inte vara någon skillnad i slutändan på säsongen, vi vill ta några kliv till säger, tränare Michael Carlsson i VSK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.