Två personer grovt misshandlade i Köping – man hittad knivhuggen i benet

Uppdaterad
Publicerad

Två grövre misshandlar meddelas från Köping under onsdagskvällen och natten. En ung man i övre tonåren misshandlades på onsdagskvällen i Köping. Flera personer blev vittnen till händelsen. Gärningsmannen, en man i 35-årsåldern sprang från platsen men kunde en stund senare lokaliseras och gripas av polis.

Det var vid 21-tiden under onsdagskvällen som flera vittnen bevittnade händelsen som skedde utomhus, och ringde in till polisen. De såg en man i 35-årsåldern sparka och slå en yngre man i övre tonåren. Den misshandlade fick föras till sjukhus med ambulans och har på grund av sina skador ännu inte kunnat höras av polisen. Skadeläget är okänt.

Mannen som misshandlade och som sprang från platsen kunde efter en stund gripas av polis. Han är i nuläget misstänkt för grov misshandel. Motivet är ännu okänt.

Knivhuggning

Senare, strax efter midnatt, påträffas en man i 30-årsåldern i centrala Köping av allmänheten. Mannen visar sig ha ett flertal knivhugg i ena benet. Även han förs med ambulans till sjukhus. Det är enligt polisen oklart vart brottet begåtts. Mannen är sedan tidigare känd av polisen. I nuläget finns ingen misstänkt för brottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.