Polisen har spärrat av ett stort område vid den misstänkta brottsplatsen. Foto: Robert Gustavsson

Efter fredagens skottlossning – ännu ingen gripen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades om skottlossning på Vetterstorp i Västerås vid 17.30 på fredagskvällen. På söndagen fanns det fortfarande ingen gripen.

Enligt polisen skottskadades en person allvarligt och fördes till sjukhus. Hur skadeläget såg ut under söndagen saknas det uppgifter om. Ytterligare en person skadades, hur är oklart, men enligt polisen behövde den personen inte vårdas någon längre stund på sjukhus.

– Vi utreder ett grovt brott och med anledning av det grova brottet så pågår det en polisinsats i området, sa Fabian Hamnqvist, presstalesperson vid polisen region Mitt till SVT Västmanland på fredagskvällen.

Mellan fem till sex polisbilar befann sig på platsen under fredagskvällen och en stor del av området hade spärrats av. Polisen hade även spärrat av lokalen där skjutningen ägde rum för att genomföra en teknisk undersökning.

En förundersökning gällande försök till mord är inledd.

– Initialt rör det sig om ett misstänkt mordförsök mot en person, men det kan bli fler. Det vet vi inte i nuläget, sa Fabian Hamnqvist i fredags. 

På söndagen hade ännu ingen gripits, för närvarande vill polisen inte lämna några ytterligare detaljer kring händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.