Carina Sándor (L) kommunalråd Skinnskatteberg Foto: SVT

Gruvor, skog och luft i Skinnskatteberg

Uppdaterad
Publicerad

I Skinnskatteberg ser kommunalrådet Carina Sándor (L) ljust på framtiden och menar att en träindustri på frammarsch kan skapa fler jobb.

Skinnskattebergs två stora industrier utgör ryggraden i kommunens ekonomi, något som som enligt kommunalrådet kan göra kommunen sårbar, då industrierna framförallt öppnar upp för många arbetstillfällen.

– Jag brukar säga att vi gått från järn till trä till luft, eftersom det största företaget är ett ventilationsföretag, men träindustrin är på framfart- det finns en efterfrågan på kompetens kring skog och trä, säger Carina Sándor (L). kommunalråd Skinnskatteberg.

Val 2018 – #dinröst

Höja kvalitén på skola och förskola

Carina Sandor tror på en framtid för Skinnskatteberg och att kommunen kan överleva på egen hand, trots diskussioner om kommunsammanslagning. För att kommunen ska ha en framtid så tror Carina Sandor att det är viktigt att satsa på skolan.

– Det är att jobba med skolan, vi behöver höja kvalitén och vi behöver ha bättre kontinuitet vad gäller resultaten- det kan svikta väldigt mellan åren, om de är behöriga eller inte behöriga till gymnasiet, säger Carina Sándor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet