Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
På onsdagskvällen fick polisen in ett hot mot Rudbeckianska gymnasiet. Foto: SVT / Jenny Berggren

En gripen misstänkt för hotet mot Rudbeckianska gymnasiet

Uppdaterad
Publicerad

Rudbeckianska gymnasiet i Västerås höll stängt under torsdagen, med anledning av hotet som inkommit till polisen. Under torsdagen greps en person misstänkt för att ha skickat hotet.

Polisen bekräftar att de gripit en person i 25-årsålder i en tätort som tillhör Västerås. Gripandet skedde vid klockan 10:30 och ska ha gått lugnt till. Enligt polisen kommer den misstänkta mannen förhöras ytterligare under dagen.

– Hotet inkom via mejl och under gårdagen har vi jobbat med informationsinhämtning samt hanterat den informationen, säger polisens presstalesperson Pelle Nellberg.

En förundersökning är inledd gällande grovt hot mot grupp. Polisen misstänker i nuläget inga fler personer för brottet.

Skolan öppnar igen på fredagen

Under natten kallades Västerås stads krisgrupp in och klockan 04:15 på torsdagen beslutades att skolan ska hållas stängd under torsdagen.

– Det finns ett tydligt uttalat hot mot Rudbeckianska. Information har gått ut under natten till elever och personal, säger Leif Larsson, verksamhetchef för gymnasieskolorna i Västerås.

Polis fanns under morgonen på plats vid skolan som är låst och skyltad så att ingen ska gå in. Efter att den misstänkta mannen greps meddelande kommunen att skolan kommer öppna som vanligt under fredagen.

Övriga skolor i Västerås håller öppet som vanligt under torsdagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer