Misstänkt mord: Häktad kvinna från Köping försatt på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

En 28-årig kvinna från Köping har suttit häktad sedan julafton, misstänkt för medhjälp till mord på en 30-årig man, hemmahörande i Västmanland. Nu är kvinnan försatt på fri fot, men misstankarna mot henne kvarstår.

Kvinnan har suttit häktad misstänkt på sannolika skäl för medhjälp till mord, ett brott som hon nekat till. I fredags 3 januari hävdes häktningen och hon är nu försatt på fri fot.

– Det fanns inga skäl till att hon skulle sitta fortsatt häktad. Däremot kvarstår misstankarna mot henne om medhjälp till mord, säger Frieda Gummesson, åklagare.

En 27-årig man från Köping sitter fortsatt häktad sedan julafton för mord, ett brott som han under häktesförhandlingen erkänt sig skyldig till. Brottet har skett den 18 december 2019. Förundersökningen pågår fortfarande och åtal ska vara väckt senast den 4 februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Styckmordet i Köping

Mer i ämnet