Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Idag häktades 16-åringen som misstänkts ha huggit ner två personer i centrala Västerås. Hör SVT:s reporter om hur det lät under häktningsförhandlingarna. Foto: Pavel Koubek/TT

16-åring häktas misstänkt för mordförsök efter våldsdåd i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen häktades 16-åringen som misstänkts ha huggit ner två personer i centrala Västerås. Hör SVT:s reporter sammanfatta förhandlingarna.

16-åringen häktades på sannolika skäl för försök till mord i två fall, efter våldsdådet i centrala Västerås på tisdagen då två män skadades svårt. Han ska också genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Under förhandlingen som var bakom stängda dörrar bekräftade 16-åringen att det är han som attackerat de två personerna. Västmanlands tingsrätt väljer att häkta 16-åringen eftersom rätten anser att det i nuläget är påtaglig risk för fortsatt brottslighet och att det rör sig om så pass allvarlig brottslighet.

Knivdådet vid Engelbrektsplan i Västerås

Den misstänkta 16-åringen är tidigare ostraffad och hans advokat var fåordig i samband med häktningsförhandlingen.

– Det är en tragisk händelse för alla inblandade, säger Lars Jähresten, försvarsadvokat.

Hör SVT:s reporter berätta från häktningsförhandlingarna om 16-åringens reaktion.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdådet vid Engelbrektsplan i Västerås

Mer i ämnet