Foto: Josef Åhfeldt Racz

Hallsta tror på nytt rekord när cruisingen firar tio år

Uppdaterad
Publicerad

Förra året slogs cruisingrekord i Hallstahammar. Under lördagen hoppas arrangörerna på ett nytt, när Hallsta Cruising firar tioårsjubileum.

– Det ser ju ut att bli bra väder men det får gärna vara lite moln, annars blir det så jäkla varmt att köra nercabbat, skrattar Jossi Åhfeldt Racz från arrangörsklubben Independent Cruisers.

Arrangemanget har vuxit mycket sedan starten. Första året räknade arrangörerna till omkring 150 veteranbilar, förra året var det omkring 900 bilar som cruisade samhället runt.

I båda riktningarna

Den officiella cruisingen som går runt hela centrumkärnan pågår 18.00 till 22.00. Längs Parkgatan, Lyckovägen, Eldsbodavägen, ner Storgatan och Hantverkaregatan. I båda riktningarna.

– Jag tror att det är en grej som gör att det är så pass populärt att man kan mötas längs hela sträckan. Mycket folk brukar komma ut och titta också. Hallstaborna kan väl annars vara lite svårflirtade, men det här verkar gå hem. Även om inte alla gillar det.

Kvällen avslutas med en stor fest i Folkets park.

Trångt att komma fram

Den som ska fram med bil – eller med någon av bussarna – medan cruisingen pågår får räkna med trängsel och kanske lite extra tid.

– Vi hoppas ju att man kanske kan ha lite överseende med det, och det brukar gå bra. Det handlar ju bara om några timmar en kväll på året. VL:s busschaufförer brukar också bara vara glada och vinka, säger Jossi Åhfeldt Racz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.