Henrik Junno kommer lämna tjänsten som gymnasiechef i Fagersta för att istället axla rollen som skolchef i Skinnskatteberg. Foto: SVT

Han blir Skinnskattebergs nya skolchef: ”Dags att prova något nytt”

Publicerad

Det blir Henrik Junno, idag gymnasiechef i Fagersta, som kommer axla rollen som ny skolchef i Skinnskatteberg, vilket nyhetssajten Fagersta Nyheter var först med att rapportera.

Tidigare hade Henrik Junno rollen som utbildningschef på NVU, Norra Västmanlands Utbildningsförbund, innan organisationen upphörde i somras. Innan det var han i många år rektor på Brinellskolan.

– Han har lång erfarenhet av utbildningsfrågor och av att vara chef. Dessutom har han god kännedom om den kommunala världen. Han hade helt enkelt den kompetens vi eftersökte, säger Ulla Lundholm, tillförordnad kommunchef i Skinnskatteberg. 

Vill prova något nytt

I ett mail till SVT Nyheter Västmanland skriver Henrik Junno att han, efter många år på Brinell, kände att det var dags att prova något nytt när han såg att Skinnskatteberg sökte en ny skolchef.

”Det finns utmaningar, men också ett stort antal möjligheter att bygga vidare på. Jag får jobba med alla stadier från förskola till vuxenutbildningen”, är motiveringen till vad som lockar med den nya tjänsten.

Planen är att Junno tillträder som ny skolchef i början av december.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer