Tackar för förtroendet. ”Jag accepterar med glädje denna nominering till detta det finaste av uppdrag” säger Staffan Jansson (S), kandidat till posten som kommunstyrelsens ordförande i Västerås. Foto: Västerås stad/TT

Staffan Jansson föreslås bli Socialdemokraternas nya toppnamn i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Staffan Jansson, ett av Socialdemokraternas nuvarande kommunalråd, ska bli ny ordförande i kommunstyrelsen i Västerås. Det föreslår nu Socialdemokraternas valberedning.

– Jag är ödmjuk och tacksam över det förtroende som nu visats mig av valberedningen. Jag accepterar med glädje denna nominering till detta det finaste av uppdrag säger Staffan Jansson, kandidat till posten som kommunstyrelsens ordförande i Västerås, i ett pressmeddelande.

Staffan Jansson är ett av de namn som figurerat som ska ta över när Anders Teljebäck avgår som kommunstyrelsens ordförande. Och valberedningen har nu gjort sitt val.

– Vi är glada över att nu kunna presentera en kandidat med så pass bred förankring och erfarenhet som Staffan Jansson, säger Magnus Johansson, ordförande för socialdemokraterna i Västerås.

Nu ska partiets så kallade representantskap ta beslut i frågan innan det blir helt klart att Staffan Jansson tar över efter Anders Teljebäck som KS-ordförande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.