Frida Hansdotter. Foto: SVT/Johan Ejeborg

Frida Hansdotter inför OS: ”Klart man hoppas på medalj”

Publicerad

Frida Hansdotter är nöjd över hur säsongen har gått hittills. Med fyra raka pallplatser i bagaget, har hon nu varit hemma i Norberg och laddat batterierna inför resterande tävlingar och OS.

– Jag tycker det har varit en bra säsong. I början fick jag inte till det när jag blev fyra och femma men på slutet fick jag det att stämma med fjärde raka pallplatsen, säger Frida Hansdotter.

”Jag är en familjemänniska”

Att få mellanlanda hemma i Norberg innan tävlingarna fortsätter är något Hansdotter uppskattar.

– Det betyder otroligt mycket, jag är en familjemänniska så jag umgås gärna med nära och kära. Jag laddar upp batterierna på hemmaplan helt enkelt, säger hon.

Flera tävlingar kvar

Men imorgon drar det alltså igång igen och då är det Italien som står härnäst på schemat för Hansdotter. Sedan bär det av till Schweiz och Sverige för tävlingar.

”Klart man hoppas på medalj”

Därefter är det slutligen dags för OS i Pyeongchang, i slutet av januari.

– Det är klart man hoppas på medalj och jag har ju varit på pallen nu på slutet. Men det är en dag, var fjärde år så det är mycket som ska stämma, säger Frida Hansdotter.

Hansdotter menar att hon ser möjligheter trots många duktiga konkurrenter.

– Det är bara att ta sig ut och göra åkningen och se hur långt det räcker, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.