Jan Smedjegård, smittskyddsläkare i Västmanland. Foto: Melker Blomberg / SVT

Här är de senaste coronasiffrorna i Västmanland

Uppdaterad
Publicerad
Inte sedan i mars har så få personer som smittats av coronaviruset varit inlagda på sjukhus i Västmanland, det visar den senaste statistiken från regionen. Totalt vårdas 19 personer med bekräftad covid-19 på sjukhus i länet, två av dem intensivvårdas på IVA.

– En stor del av de som provtas och bekräftas smittade är lindrigt sjuka. Andelen som är så pass sjuka att de behöver läggas in har minskat stadigt de senaste veckorna. Det är en glädjande utveckling, säger smittskyddsläkare Jan Smedjegård.

I Västmanland har ytterligare tre nya dödsfall med konstaterad covid-19 rapporterats in sedan förra veckan. Totalt har 175 avlidit med covid-19 i länet.

Smittskyddsläkaren rekommenderar alla att fortsätta följa rekommendationerna om att till exempel hålla avstånd och ha en god handhygien.

– Vi får indikationer på att folk verkar strunta i att följa de skyltar och avståndsmarkörer som till exempel finns i butiker, säger Jan Smedjegård.

Totalt antal bekräftade fall av covid-19 per kommun i Västmanland till och med 5 juli

Visa

Arboga, 76

Fagersta, 69

Hallstahammar, 102

Kungsör, 57

Köping, 197

Norberg, 22

Sala, 230

Skinnskatteberg, 11

Surahammar, 46

Västerås, 1474

Källa: Region Västmanland

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet