Farah Abadi, Daniel Hallberg och Miriam Bryant är på väg till Västerås. Foto: Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Här är trion som ska leda Musikhjälpen 2019 från glasburen i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Miriam Bryant, Farah Abadi och Daniel Hallberg – där har ni trion som ska programleda Musikhjälpen 2019.

9 december kliver de in i glasburen i Västerås för att leda årets insamling med temat ”Sex är inte ett vapen”.

– Känner mig förväntansfull och det känns viktigt, säger artisten Miriam Bryant som debuterar som programledare för Musikhjälpen.

För P3-profilen Farah Abadi blir det tredje gången hon leder programmet.  

– Det är såklart superroligt men också nervöst. Dels för att jag inte känner Miriam och Daniel sedan innan, dels för att jag vill att alla där hemma ska förstå hur viktigt årets tema är och välja att engagera sig, säger Farah Abadi i ett pressmeddelande.

Musikhjälpen Västerås

Debutanterna som gör henne sällskap under de 144 timmarna i glasburen på Stora torget i Västerås, går också in med förhoppningar att göra skillnad.

– Jag känner mig på ett bra sätt ganska tom inför Musikhjälpen, som att jag har gjort plats för något väldigt stort. Känner mig förväntansfull och det känns viktigt, säger Miriam Bryant.

– Jag är framförallt hedrad. Det är en ära! Och jag hoppas vi kan sprida massa kunskap och förståelse kring årets akuta tema. Och dra in stålar såklart. Astronomiskt mycket stålar, säger Daniel Hallberg.

Direktsänds dygnet runt

Årets upplaga av Musikhjälpen är den tolfte i ordningen efter starten i Malmö 2008. Den pågår dygnet runt 9-15 december och direktsänds i SVT Play, P3 och i Musikhjälpens app. Stora delar sänds även i SVT2. Produktionen är ett samarbete mellan SVT, P3 Sveriges Radio och Radiohjälpen.

Programledartrion medverkade i SVT:s Morgonstudion under morgonen

En programledare, en artist och en komiker

Farah Abadi 

Farah Abadi inledde sin programledarkarriär 2012 i den lokala Malmökanalen P3 Din Gata. Hon har bland annat varit programledare i SVT:s Sommarlov, Relationsradion i P3 och Morgonpasset i P3. Farah var publikens ambassadör under Musikhjälpen 2015 och 2016 och en av programledarna 2017 och 2018. Sedan januari i år leder hon programmet ”Farah i P3”.

Miriam Bryant

Miriam Bryant är en av Sveriges populäraste artister. Hon debuterade 2012 med singeln Finders, Keepers. Året efter släpptes Push, play som blev en hit. Det stora genombrottet kom 2015 när hon medverkade i TV4:s Så mycket bättre. Miriam är den enda artist som innehaft plats ett, två och tre på Svensktoppen samtidigt. Hon har bland annat utsetts till Årets Göteborgare, vunnit priser på P3 Guld- och  Rockbjörnen-galorna samt varit värd för Sommar i P1.

Daniel Hallberg

Daniel Hallberg började sin komikerbana 2015 genom lägga upp sketcher på Instagram och fick snabbt ett stort antal följare. 2017 blev hans gästuppträdande i TV4:s Idol omtalat och samma år spelade han PR-strateg i filmen The Square. 2018 var Daniel sidekick och husband  i ”Scenkväll med Luuk” på Scalateatern i Stockholm. 2019 programledde han Grammisgalan. I höst har Daniel Hallberg och Kristian Luuk gjort talkshowen Luuk & Hallberg i SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Musikhjälpen Västerås

Mer i ämnet