Annica och Lena är bägge pysselfantaster och har knåpat ihop pysselpåsarna tillsammans. Foto: Caroline Slotte

Här delas pysselpåsar ut till vuxna: ”Barnen har mycket ändå”

Publicerad

I år är det påsken då man ska stanna hemma och det har Norrbo församling i Skultuna tagit fasta på. De har nämligen fixat pysselpåsar till vuxna. Det så att man får vara lite kreativ och glömma utsidan för en stund.

Vanligtvis brukar det vara full fart i pysselrummet i Mariagården, men denna påsk kommer rummet stå öde. Men så att alla pysselsugna vuxna ska ha något att göra så har Annica Lessman och Lena Liljegren knåpat ihop tre pyssel. Ett kort, ett armband och ett kors att hänga i påskriset och ett armband. 

– Barnen har mycket här ändå, såsom pysselgrupper och körer, men inte de vuxna, säger Lena Liljegren, som är kyrkvaktmästare. 

Coronaviruset i Västmanland

Hittills har det gått åt några påsar och både Annica och Lena räknar med att kunna dela ut påsar till de som vill ha en i påsk. 

– Folk behöver ha något för händerna och inte behöva fundera så mycket, säger Annica Lessmans om är församlingsassistent. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet