– Det är så stort och tungt att enda sättet att få in det är genom fönstret, berättar projektledaren. Foto: Melker Blomberg /SVT

Här lyfts nya röntgenmaskinen in på sjukhuset Fagersta

Uppdaterad
Publicerad

Den är så stor och tung att den fick lyftas in genom fönstret, men nu är den nya röntgenmaskinen på plats på sjukhuset i Fagersta.

– Det kommer att ge oss stora möjligheter att utveckla vår verksamhet och speeda upp för patienterna och kunna erbjuda lite mer service jämfört med tidigare, säger Anders Mårdh, projektledare Region Västmanland.

– Det här är en vidareutveckling av röntgenapparater för konventionell röntgen, det vill säga skelett och röntgen – det vi sysslar med här i Fagersta.

Den nya röntgenmaskinen som lyftes in i delar genom fönstret under tisdagen, är en del i arbetet med att modernisera röntgenavdelningen på Västmanlands sjukhus i Fagersta. Utöver den nya maskinen kommer även avdelningen att delvis byggas om.

Arbetet väntas pågå till och med den 19 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.