• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Här tar ponnypappan täten genom hoppbanan

När den osäkra ponnyn med dottern Nelly på ryggen vägrade hoppa hinder i ösregnet tog Andreas Flodén täten, genom hoppbanan. Nu sprids klippet över landet.

– Jag tror att det är många idrottsföräldrar som känner igen sig. Det är ju helt galet vilken uppmärksamhet det fått! skrattar idrottsföräldern Andreas Flodén i Kungsör.

Det var på en så kallad pay and-jumptävling på Kungsörs ridklubb nyligen som ekipaget fångades på film.

Fokuserade på hästen – inte på pappa

När den lite osäkra ridskolehästen Spider med 9-åriga Nelly på ryggen, i ösregn, vägrade att ta sig igenom den uppbyggda hoppbanan tog pappa Andreas täten. Han hoppade och sprang före genom banan, efter följde Spider och Nelly.

– Jag tänkte liksom bara att jag skulle köra, att jag skulle tänka på hästen och styra den och inte tänka på pappa. Det var ganska pirrigt men det gick jättebra! säger Nelly Flodén.

Ridklubben la ut klippet

Kungsörs Ridklubb var först med att lägga ut klippet i sociala medier, därefter har det fått stor spridning och idrottsförälderns engagemang har hyllats av tusentals.

– Det är ju för att det är en pappa på en hästbana. Jag är ju lika engagerad i sonens motocross men hade det varit där hade inte blivit samma. Men det är bra. Framförallt handlar det ju om att visa att idrott ska vara roligt. Det finns så många skräckexempel där föräldrar piskar på sina barn, skriker gapar och beter sig. Idrott ska vara kul och jag tycker det är bra när det blir lite spralligt, skrattar Andreas Flodén.

Postivt exempel

– Nelly och Andreas hade så fin inställning genom hela, det var många high-fives och de såg verkligen ut att ha roligt. Hade det varit en mamma hade vi gjort samma sak, säger ridskolechefen Stina Holgersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer