Förutom att olika nivåer på felparkeringsavgifter nu införs har också antalet timmar som bevakningsbolaget, som kontrollerar parkeringarna, rör sig i kommunen utökats. Foto: TT

Hårdare tag mot felparkeringar i Hallstahammar

Publicerad

Ett växande problem med felparkerade bilar har gjort att nya parkeringsböter införs i Hallstahammar från 1 juli. Vissa förseelser blir flera hundra kronor dyrare.

Sedan 2009 har Hallstahammars kommun haft 500 kronor som bötesbelopp, oavsett vilken felparkering det handlat om.

Men nu har kommunfullmäktige beslutat att införa tre nivåer av felparkeringsavgifter:

1 200 kronor – för att utan tillstånd parkera på plats avsedd för rörelsehindrade.

800 kronor – för parkering bland annat vid stoppförbud, på och inom tio meter före övergångsställe, på gång- och cykelbana.

500 kronor – för parkering där förbud råder och bland annat framför in- och utfart, i och vid vägkorsning, mot färdriktningen, längre än tillåtet och för dubbelparkering.

Enligt kommunen är det ett sätt att få ordning på de allt fler felparkerade fordonen, vilket påverkar framkomlighet, tillgänglighet och trafiksäkerhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.