En anställd på skolan fick en petflaska innehållande explosivt ämne kastat mot sig. Hör skolchefen för Surahammars kommun. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Hemmagjord bomb kastades efter pedagog – nu vädjar skolchefen i Surahammar om hjälp från vårdnadshavare

Uppdaterad
Publicerad

Nu är måttet rågat för skolchefen i Surahammars kommun. I onsdags fick en pedagog på en skola en flaska med ett explosivt ämne kastat efter sig när hen lämnade skolan och var på väg hem.

– Jag tycker vårdnadshavarna ska tänka till. Det blir i slutänden deras ansvar om det händer något, säger Katarina Djukic Forsman, tf skolchef i Surahammars kommun.

Händelsen är polisanmäld och Katarina Djukic Forsman har i ett utskick till föräldrar och vårdnadshavare uppmatat att man ska prata allvar med sina barn.

– Som tur var blev personen inte skadad den här gången, men det hade kunnat sluta värre, säger hon.

Under de senaste tre veckorna har Surahammars kommun haft olika incidenter både på skoltid och fritid. Incidenterna som kommunen skriver om till vårdnadshavarna handlar om sprängning och eldning.

Vid ett tillfälle ska en jacka eldats upp på taket vid Bäckhammarskolan i Ramnäs, vid annat hittades en väska på Hammarskolan som var komplett utrustad med pet-flaskor, folie, kemikalier och tändare.

I klippet understryker skolchefen Katarina Djukic Forsman allvaret i incidenterna och varnar för att de kan få långt värre konsekvenser än hittils.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.