Foto: Robert Gustavsson/SVT

Derbyfylld hockeysäsong väntar runt hörnet

Uppdaterad
Publicerad

På fredag drar Hockeyettan västra igång när nykomlingen Västerås tar emot Mariestad på hemmaplan. Idag träffades spelare och ledare från seriens lag för att ge sina tankar om den kommande säsongen.

I Hockeyettan västra är det nu fyra lag från länet. Tre av de huserade där redan förra säsongen, Arboga, Köping och Surahammar. I år ansluter även Västerås till skaran efter deras uttåg ur Hockeyallsvenskan förra säsongen. Ett av lagen tippas komma i toppen och ett i botten.

– Det är inte helt förvånande att de tippar oss sist, det ligger en hel historia i det. Vi tycker vi är mycket bättre i år så vår interna målsättning är att komma mellan sjätte och åttonde plats och jag tycker att vi stundtals haft tillräckligt bra spel för det under träningsmatcherna, säger Surahammars tränare Joakim Lundholm.

”Bra tro på laget”

Köping slutade förra säsongen på en åttonde plats, i år tror oddssättarna att de får nöja sig med en tiondeplats i grundserien.

– Jag har bra tro på laget och hoppas att vi kommer göra en bra säsong, säger Jerker Permats assisterande tränare i Köping.

Bättre tror de dock att de kommer gå för Arboga som i år har ett väldigt ungt lag.

– Det är jäkligt spännande. Ska bli intressant att se hur vi hanterar det och om vi får ut det bästa av vår energi, och samtidigt vara lite smarta, säger Lenny Eriksson tränare i Arboga.

Höga förväntningar på nykomlingen

Tyngst i gänget är så klart nykomlingen Västerås och det är det laget som flest vill slå, speciellt de tre lokala konkurrenterna. Antagligen för att 11 av 12 tränare tror att VIK vinner grundserien, inklusive laget egna tränare.

– Vi har målsättning att komma till Allettan och så drog jag ett sträck för oss som seriesegrare. Det tycker jag man ska göra om man tränar det här laget, säger Thomas Paananen tränare i Västerås.

Västerås premiärmotstånd Mariestad tog sig långt förra året, men säsongen tog slut när de förlorade i tredje Playoff-rundan till Allsvenskan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.