Foto: Scanpix

Högre vinst för ABB

Uppdaterad
Publicerad

Den schweizisk-svenska industrikoncernen ABB redovisar en nettovinst på 525 miljoner dollar. Året 2017 ser ledningen dock som ett övergångsår, präglat av koncernens omvandling.

Den schweizisk-svenska industrikoncernen ABB redovisar en nettovinst på 525 miljoner dollar, motsvarande cirka 4,4 miljarder kronor, för andra kvartalet 2017. Det kan jämföras med vinsten på 406 miljoner dollar motsvarande period i fjol.

Analytiker hade i genomsnitt räknat med en vinst på 580 miljoner dollar, enligt Reuters sammanställning.

ABB räknar med att 2017 blir ett ”övergångsår” för bolaget, och hänvisar i rapporten till den geopolitiska och makroekonomiska osäkerheten som fortfarande råder och att det pågår en omvandling av ABB.

Intäkterna sjönk till 8 454 miljoner dollar, från 8 677 miljoner dollar ett år tidigare. Orderingången steg något till 8 349 miljoner dollar, från 8 316 miljoner dollar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.