Det bör du packa i vandringsryggsäcken – Angeliqa Mejstedt tipsar: ”Choklad ger energi i uppförsbackarna”. Foto: privat/SVT

Hon vill få fler att vandra runt

Uppdaterad
Publicerad

Västeråsaren Angeliqa Mejstedt brinner för vandring och äventyr – och vill gärna inspirera fler att ge sig ut i naturen. Hon driver en av Sveriges största vandringsbloggar och släpper inom kort en bok om vandring.

– Har man inte varit ute så mycket i naturen så har man inte gjort det till sin arena. Där man är mycket och där man spenderar mycket tid, det blir ju också en trygghet, säger hon i en intervju i SVT:s Go kväll.

– Att gå ut så mycket som möjligt och steg för steg göra lite mer och bygga på hela tiden, det tror jag är nyckeln.

Favoritplatsen finns på hemmaplan

Hennes eget intresse för vandring började under uppväxttiden, genom långa vandringar tillsammans med mormor berättar hon i intervjun.

Genom åren har hon besökt många platser, men en av favoriterna finns på hemmaplan. Naturreservatet på Ängsö utanför Västerås.

– En suverän sak med just vandring som aktivitet det är att den blir så väldigt lättillgänglig. Från att vandra i fjällmiljö och bo på hotell, till att bara kliva ut genom dörren eller då man tar på sig ryggsäcken, plockar i allt man behöver för att klara sig själv och så går man ut i det okända, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.