Foto: Robert Gustavsson / SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Bråk oroar polisen i Sala

Uppdaterad
Publicerad

Tio polispatruller kallades till Sala i helgen för att stävja ett bråk på Stora torget, under måndagen tog polisen emot hot om nya bråk på en gymnasieskola. Nu oroar sig polisen i Sala för att patrullerna som är i tjänst till vardags inte ska räcka till.

Under fredagskvällen kallades polisen till ett bråk mellan ett 40-tal personer på Stora torget i Sala enligt polisen var det två större gäng som började bråka i centrala Sala. Bråket fortsatte, om än i mindre skala, även på lördagen. Över tio polispatruller kallades till platsen för att stävja bråket.

– Det började att två unga flickor gjorde en anmälan om misshandel efter att ha bråkat med varandra.  Under tiden som patrullen är upptagen med det så skriker någon att det är bråk på stora torget, säger Agneta Kumlin, områdeschef på polisen i Sala.

Några är grovt kriminella

Konflikten som eskalerade i helgen står enligt polisen mellan två olika grupperingar i Sala. Många av de som deltog i bråket i fredags och lördags är kända av polisen sedan tidigare – några av dem är grovt kriminella.

Under måndagen fick polisen indikationer på att bråket skulle fortsätta på en gymnasieskola i Sala. I omgångar har den enda patrullen som är i tjänst en måndag i Sala patrullerat skolan under dagen.

”Händer det på fel dag finns ingen förstärkning”

Agneta Kumlin berättar att i helgen fanns förstärkning att tillgå, men en vanlig vardag kan det vara värre för polisen i Sala.

– Det jag är oroad över är vardagen. Vi har bara en patrullbil och vi har inte längre några områdespoliser så händer det här på fel dag så finns det ingen förstärkning att få, säger Agneta Kumlin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer