Foto: Hyresgästföreningen

Hyresgästföreningen riktar hård kritik mot D.Carnegie

Publicerad

Att just fastighetsbolaget D.Carnegie fick köpa 749 lägenheter på Bäckby och Skallberget i Västerås upprör Hyresgästföreningen som är mycket kritiska till företaget.

Tidigare i veckan blev det klart att fastighetsbolaget D.Carnegie får köpa 749 lägenheter i Västerås av det kommunala bolaget Mimer. Affären har kritiserats och nu riktar hyresgästföreningen skarp kritik mot fastighetsägaren D.Carnegie

– Jag tycker att det är bland det värsta som kan drabba hyresgästerna, säger Johan Kretz, förhandlare vid Hyresgästföreningen.

– Deras affärsmodell går ut på att renovera tomtställda lägenheter enligt ett särskilt koncept och kräva väldigt höga hyror. På toppen av det brukar man ta bort varmvatten ur hyran vilket ytterligare belastar hyresgästerna ekonomiskt. Sen har de dåligt underhåll på sina lägenheter enligt våra erfarenheter, säger Kretz.

Uppmuntrar politiker att stoppa affären

Det finns kritiska röster till att Mimer ens säljer lägenheterna från första början men Hyresgästföreningen är alltså missnöjda med att försäljningen gick till just D.Carnegie. Nu uppmuntrar de bland annat Västerås politiker att stoppa affären.

– Gör om och gör rätt. Det här är den sämsta affären jag varit med om under alla mina år som jag jobbat som förhandlare på Hyresgästföreningen, säger Kretz.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer