Foto: SVT

Idag startade en rekordstor knarkrättegång i Västerås

Publicerad

Idag startade en rekordstor knarkrättegång i Västerås sett till antal misstänkta.

25 personer står åtalade för narkotikabrott varav en 26-åring misstänks för grovt narkotikabrott där han under knappt två år ska ha sålt kokain för 2,4 miljoner kronor.

Den 26-åriga mannen har erkänt att han sålt en avsvärt mindre mängd narkotika än de 564 gram som åklagaren yrkat på.

– Han har erkänt narkotikabrott av normalgraden, motsvarande åtta gram kokain. Det andra har varit så kallat placebo, säger 26-åringens försvarsadvokat Jonas Wiklund.

”Höghaltigt kokain av bra kvalitet”

Enligt 26-åringen ska det mesta av det han har sålt varit kosttillskott istället för kokain. Något som även de flesta av köparna hävdar.

– Det är inte visat att det har varit kokain som har överlåtits överhuvudtaget. Eftersom den så kallade huvudmannen påstår att han har lurat eller blåst de övriga som är åtalade i det här målet, säger advokat Per-Ingvar Ekblad som försvarar tre av köparna.

Åklagaren Martin Bresman avvisar däremot att det hela skulle handla om en avancerad blåsning.

– Det finns inget i utredningen som visar på att det inte har varit riktigt kokain. Vi har flera beslag höghaltigt kokain av bra kvalitet. Det är också så att de här kunderna har varit återkommande, nöjda kunder som har handlat av den här säljaren under lång tid, säger Martin Bresman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer