Tusse hoppas på mycket engagemang och att folk tar till sig årets tema. ”Det är ganska nära mig”, säger han om Musikhjälpens tema. Foto: Caroline Slotte/SVT

Idolvinnaren Tusse uppträdde i Musikhjälpens glasbur: ”Det är skitkul att få bidra”

Uppdaterad
Publicerad

Dagen började med dansande tanter på torget och under dagen har det varit olika artister i Musikhjälpenburen. En av dem var den färske Idolvinnaren Tusse Chiza, som tidigare bott i Sala och gått högstadiet i Västerås.

Det var en exalterad Tusse som klev in i buren och de låtar han bjöd på var vinnarlåten Rain från Idol och 80-talsklassikern ”How will I know”. 

– Det är skitkul att få vara med och bidra, jag har själv en bössa, säger Tusse Chiza. 

Musikhjälpen Västerås

Att vara i Västerås igen menar Tusse är extra roligt, då han spenderat halva sin tonårstid i Västmanland. Vidare berättar han att han varit väldigt splittrad efter idoltiden och att det gett honom mycket att tänka på, både musikaliskt och kring sitt självförtroende. 

– Det jag vet säkert är vilken typ av musik jag vill syssla med och det är musikstilarna funk, soul och pop, säger Tusse.

I klippet får du höra mer om Tusses förväntningar på Västeråsarnas engagemang kring Musikhjälpen och vad hans koppling till temat är.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Musikhjälpen Västerås

Mer i ämnet