Foto: TT

Ingen JO-kritik för uteblivet pyssel på fängelset

Uppdaterad
Publicerad

Kriminalvården och Salbergaanstalten slipper kritik från Justitieombudsmannen (JO) gällande en uppmärksammad anmälan om uteblivna fritidsaktiviteter för de intagna.

Det var i somras som en livstidsdömd tillsammans med flera andra intagna JO-anmälde Salbergaanstalten för brist fritidsaktiviteter.

Bland annat uppgav de att ledningen på anstalten pratat om en gitarrkurs och en målarkurs som sedan aldrig blivit av. Också en utlovad pärlaktivitet där de intagna skulle fått göra armband hade inte heller blivit verklighet, enligt de intagna.

Gitarrkurs ska hållas

Nu har JO beslutat att inte rikta någon kritik mot Kriminalvården. JO skriver i beslutet att anstalten verkar erbjuda ett godtagbart utbud av aktiviteter, om än mer begränsat under en ombyggnad som har pågått. Enligt anstalten kommer bland annat en gitarrkurs att hållas inom kort. Tidigare har man erbjudit en extra promenad utöver den lagstadgade rätten till utevistelse, men det fick dras in på grund av begränsade personalresurser.

De intagna ska ha informerats om läget. JO avslutar därför ärendet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mer Västmanland
Mer Nyheter