• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Ingen ombyggnad av förskola i Barkarö

Uppdaterad
Publicerad

Byggnadsnämnden i Västerås säger nej till att bygga om Skogsbackens förskola i Barkarö. Politikerna vill invänta en fördjupad översiktsplan för hela området.

En enig nämnd kommer att avslå bygglovet. Bland annat anser man att trafiksituationen utanför förskolan skulle förvärras i och med bygglovet.

Politikerna konstaterar att Barkarö och området där utvecklas snabbt just nu. Att det är stor tillväxt med ny byggnation på gång och flera nya områden i anslutning på väg.

– Därför ser vi fram emot att få ett uppdrag av kommunstyrelsen om att få göra en fördjupad översiktsplan över hela Barkarö. Ett prioriterat område inom en sådan fördjupad översiktsplan skulle vara att se över situationen vad gäller förskola och skola i Barkarö, skriver Centerpartiet i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.