Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Enligt Malin Gunnarsson, tf högskoledirektör på Mdh, har man för närvarande inga studenter på utbyte i Kina. – Vi har ett par studenter som kommit hit till Mdh från Kina nu inför vårterminen, men de kommer från våra avtalslärosäten i andra delar av landet, säger hon. Foto: SVT

Mälardalens högskola om virusutbrottet i Kina

Uppdaterad
Publicerad

Eftersom Mälardalens högskola är en internationell verksamhet håller man koll på utvecklingen kring coronaviruset som upptäckts i Kina.
– Vi följer UD:s reserekommendationer och vad Folkhälsomyndigheten och Smittskyddsinstitutet går ut med, säger Malin Gunnarsson, tf högskoledirektör.

I nuläget har högskolan inga studenter på plats på avtalslärosäten i Kina. De studenter som kom hem vid årsskiftet från utbyten har inte varit i den region i Kina som är berörd av coronaviruset.

– Vi har medarbetare från flera olika länder, bland annat från Kina, och precis som för alla så gäller det att man följer UD:s reserekommendationer och vänder sig till sin närmaste chef om man har funderingar inför en förestående resa, säger Malin Gunnarsson.

SVT Västmanland har också varit i kontakt med ABB som säger att ABB-Sverige inte har några på anställda i Wuhan nu och att ingen av de 100 anställda på ABB-koncernen i Wuhan är smittade.

– ABB följer utvecklingen noga och vi kommer vid behov att uppdatera våra anställda med ytterligare information och vägledning, säger Christine Gunnarsson, presschef på ABB Sverige.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer