För att få bort otillåtna långtidsparkeringar var förslaget att införa p-skiva och bättre kontroller av parkeringsvakter. Foto: TT/arkiv

Inget krav på p-skiva i Kungsörs centrum

Uppdaterad
Publicerad

Till skillnad mot i till exempel Köping och Sala blir det inget krav på p-skiva i Kungsörs centrum. Efter att ha tittat närmare på behovet anser kommunen inte att det är nödvändigt.

Enligt det medborgarförslag som kom in till kommunen i november 2019, struntar bilister i Kungsör i att parkering i centrum får ske i max två timmar. Istället kan bilar bli stående hela dagar och nätter.

Det sägs leda till svårigheter att hitta lediga parkeringar och att äldre tvingas gå från parkeringar längre bort när de ska uträtta ärenden.

Men enligt Kungsörs Kommunteknik finns inget behov av p-skiva i centrum. Parkeringsövervakningen utökades för två år sedan och problemet med bilar som står för länge anses inte stort. Enligt den utredning som gjorts råder heller ingen brist på gatuparkeringar.

Därför anser de att förslaget ska avslås. Beslut fattas i kommunfullmäktige under måndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.