Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör sjukhuschefen berätta om ersättningen Foto: TT

IVA-personalen får 20 000 kronor extra

Uppdaterad
Publicerad
Varje medarbetare som jobbar på intensivvårdsavdelningen där covid-19 patienter vårdas på Västerås sjukhus i sommar kommer få 20 000 kronor extra.

Det är de fackliga organisationerna och ledningen som kommit överens om beslutet att intensivvårdspersonalen, som jobbar mellan 1 juni och 30 september, ska få ersättningen.

Pengarna ska kompensera den fysiska och psykiska belastningen som de anställda ställs inför som till exempel att hela tiden bära skyddsmask och inte få lämna avdelningen.

– De som jobbar med de absolut svårast sjuka har inte möjlighet att rotera. Vi får inte in fler intensivvårdssjuksköterskor. Så där får man nu 20 000 kronor som en engångsersättning för det jobbet, säger Liselott Sjöqvist, områdeschef akutsjukvård och biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet