De senaste åren har attityderna på sociala medier blivit allt hårdare, men nu tror Deeped Niclas Strandh, digital strateg, att klimatet är på väg in i en ny fas. Foto: SVT

Experten om hårda tonen i sociala medier: ”Vi är på väg in i en ny fas”

Publicerad

Känns det som att alla hetsar med en digital åsiktsskylt i näven så fort du scrollar genom dina sociala medier? Enligt sociala medier-experten Deeped Niclas Strandh är det här en utveckling som troligen snart kommer att mattas av.

– De senaste åren har vi helt klart sett en allt hårdare attityd, men jag hoppas att vi ser någon sorts peak just nu – att fler faktiskt börjar bli ganska trötta och känner att det räcker, att nu måste vi börja samtala istället, säger han.

Deeped Niclas Strandh är digital strateg och har jobbat med sociala medier på heltid i över tio år. Han framhåller gärna att sociala medier i grunden är något positivt, att det finns en demokratiserande effekt och att det inte råder polarisering överallt, utan att det finns många mysiga ställen också på sociala medier.

I klippet resonerar Deeped Niclas Strandh om techbolagens ansvar och hur influencers och politiker måste ta ansvar och föregå med gott exempel för att det ska bli en förändring.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sverige möts

Mer i ämnet