Foto: TT

Jaktbrottshärvan: 59-åring begär skadestånd för tiden i häktet

Uppdaterad
Publicerad

En person i den pågående jaktbrottshärvan i Västmanland begär nu skadeståndsersättning för den tid han suttit frihetsberövad. Samtidigt fortsätter utredningen mot de kvarstående misstänkta. Åklagaren kommer begära mer tid innan eventuellt åtal kommer väckas.

Den 59-åriga mannen är sedan ett par veckor sedan helt friad från brottsmisstankar och åklagare Lars Magnusson kommer alltså inte att åtala den 59-åriga mannen för grovt jakthäleri som misstankarna tidigare bestod i.

– Brottsmisstankarna mot mannen är helt avskriven, säger Lars Magnusson kammaråklagare.

59-åringen satt under en dryg vecka i slutet av oktober och början av november häktad misstänkt för jakthäleri, grovt brott. Den 5 november släpptes mannen ur häktet men då kvarstod misstankarna mot honom.

Ytterligare misstänkt

Utredningen går samtidigt vidare i jaktbrottshärvan. Även om alla misstänkta är släppta ur häktet kvarstår misstankarna mot fyra män som figurerat i utredning sedan starten, samt för ytterligare en man som tillkommit som misstänkt.

Kommer begära mer tid

Åklagaren jobbar nu för att samla in ytterligare bevis bland annat genom att hålla förhör. Sedan tas beslut om åtal ska väckas.

– Tiden för när åtal ska vara väckt är nu den 21 mars, men det kommer inte hända; jag kommer behöva mer tid, säger Lars Magnusson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.