Svea hovrätt i Stockholm. Foto: TT

Jakthärvan: 50-årig man fortsatt häktad

Uppdaterad
Publicerad

Den 50-årige man från Norberg som på sannolika skäl misstänks för grovt jaktbrott, förgöring och jakthäleri ska fortsatt vara häktad. Det beslutade Svea hovrätt på måndagen uppger Expressen.

Mannen var häktad i sin frånvaro och greps på Arlanda, rapporterar Expressen. Han misstänks bland annat för att ha förgiftat vargar. Under måndagen beslutade Svea hovrätt att han ska bli kvar i häktet för att inte kunna försvåra utredningen eller undanröja bevis.

Tidigare har fyra personer häktats, en av dem är en känd företagsledare. De inblandade misstänks för att illegalt ha jagat och dödat bland annat lodjur och varg.

Misstänkta jaktbrottshärvan i Västmanland

Det finns även misstankar om att kungsörn har dödats, men de misstankarna togs inte upp i åklagarens häktningsframställningar.

Tidigare under måndagen släpptes en man i 60-års åldern som har suttit häktad skäligen misstänkt för grovt jakthäleri eftersom åklagare Lars Magnusson inte ansåg att han kunde komma upp i sannolika skäl i misstankarna även om misstankarna kvarstår för den mannen.

Totalt är alltså fyra män häktade i den pågående jaktbrottshärvan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkta jaktbrottshärvan i Västmanland

Mer i ämnet