Godsvagnar kan ha körts olagligt – järnvägsföreningen i Norberg anmäld

Uppdaterad
Publicerad

Transportstyrelsen har anmält Engelsberg-Norbergs Järnvägshistoriska förening efter att de i vintras flyttade godsvagnar.

– De har sagt att de såg SVT:s inslag och då beslutade de sig för att startade en utredning som har resulterat i en anmälan, säger Sten Andersson trafikchef ENJ.

SVT Västmanland var med i vintras när medlemmarna i järnvägshistoriska föreningen i Norberg jobbade hårt för att hålla växlarna isfria, när 550 meter godståg skulle ställas upp i Kärrgruvan.

NU är föreningen anmäld för olaglig trafikverksamhet av Transportstyrelsen. För Sten Andersson kom anmälan, som Fagersta-Posten var först med att berätta om, oväntat.

– Det känns lite konstigt, vi är inte vana att bli polisanmälda för att vi växlar godsvagnar på spåret mellan Snyten och Kärrgruvan, säger han.

Hur ser ni på brottsmisstankarna, har ni kört olagligt?

– Jag vill inte kommentera mer eftersom det är en pågående utredning.

Vad händer nu?

– Jag ser fram emot att träffa polisen när de ska hålla förhör. Jag vet bara att vi är anklagade för olaglig trafikverksamhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.