Foto: Adam Schatzl

Brandman spred bilder i sociala medier – JO lägger ner anmälan

Uppdaterad
Publicerad

Det var i slutet av oktober som Skultunatippen JO-anmälde en brandman på Mälardalens brand- och räddningsförbund. Det efter att den anställda publicerat bilder av en brand på anläggningen i sociala medier.

Bolaget bakom tippen menade även att den anställde samlat in uppgifter utifrån sin roll, vilket de ansåg som olaglig insamling samt kartläggning av tippen.

När SVT rapporterade om JO-anmälan väckte det stora diskussioner i en Facebook-grupp med boende i Skultuna. I kommentarsfältet skrevs det bland annat: 

Avfallsanläggningen i Skultuna

”Inte riktigt klokt!” 

”Lite visselblåsning på sån här miljöförstöring är bara sunt. Blir det dagsböter för visselblåsaren swishar jag gladeligen en slant” 

Nu har JO beslutat att avsluta anmälan genom att lägga ner den. JO skriver i sitt beslut att anmälan inte ger anledning till någon åtgärd eller uttalande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Avfallsanläggningen i Skultuna

Mer i ämnet