Foto: TT

Jordgubbsförsäljare i Västerås kontrolleras

Publicerad

Nu kontrolleras jordgubbsförsäljare runt om i Västerås. Bland annat kontrolleras om jordgubbarna de säljer faktiskt är svenskt odlade.

Det är Västerås stads miljö- och hälsoskyddsförvaltning som i nästa vecka ska göra sin andra kontroll av jordgubbsförsäljare i Västerås.

Den första kartläggningen gjordes den 24 maj i år. Jordgubbarna som såldes då kom enligt skyltar och märkning från Belgien och Holland. Dock kunde ingen av försäljarna på plats redovisa uppgifter som faktiskt visade varifrån jordgubbarna kom.

Kontroll av kassaregister

Ytterligare kontrolleras att jordgubbarna hanteras och presenteras rätt och skatteverket gör en kontroll om försäljarna har godkänt kassaregister.

– Det är viktigt att våra kommuninvånare inte vilseleds och att de kan lita på att de får de bär som de betalat för, säger Anna Thunell, ordförande i miljö- och konsumentnämnden i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.