Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kammaråklagare Fredrik Ingblad beskrev hur styckmordet i Köping gick till under förhandlingens första dag i Västmanlands tingsrätt. Foto: Susanna Ahnlund SVT

Känslosam start på rättegången om styckmordet i Köping

Uppdaterad
Publicerad
När kammaråklagare Fredrik Ingblad inledde rättegången om styckmordet bröt de anhöriga ihop och lämnade salen en efter en. Ingblad beskrev hur den misstänkte mannen högg offret ett 30-tal gånger innan han avled i en bil som samtidigt kördes av den tilltalade kvinnan.

Mannen har erkänt mordet den 18 december förra året samt att han dagen efter styckade och gömde kroppen utomhus på en gård i utkanten av Köping. Han är även åtalad för tre fall av grov kvinnofridskränkning samt våldtäkt mot kvinnan som också är åtalad i målet. Utan att släppa blicken från bordet framför sig lyssnade han till åklagarens beskrivning av händelsen. På en monitor ovanför hans huvud visades bilder från hans blodiga kläder, spåren i bilen och sms-konversationer han haft. 

”Det blir svart, det brister och han är väldigt högljödd. Han skriker kom då, kom igen då, om och om igen och det svartnar, och jag flyger på honom. Jag har en kniv i vänsterhanden och det blir ett jävla tumult, mycket mer än så kan jag inte beskriva det. ” svarar den misstänkte när Ingblad frågar vad som hände i bilen på väg från Arboga till Köping.

Den åtalade kvinnan är misstänkt för brott mot griftefriden då hon ska ha hjälpt till att gömma kroppen. Hon är även misstänkt för skyddande av brottsling då hon bland annat ljög för polisen i ett samtal som spelades upp i rätten.

Den åtalade kvinnans advokat Thomas Carlstedt. Foto: Susanna Ahnlund

– Hon har befunnit sig i en nödsituation, hon är utsatt för hot. Hon får instruktioner som hon följer och hon får veta vad som händer om hon inte följer instruktionerna, säger kvinnans advokat Thomas Carlstedt.

Rättegången kommer att pågå under fyra förhandlingsdagar varav den sista hålls den 8 juni.  

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Styckmordet i Köping

Mer i ämnet