Anna Kinberg Batra (M) träffade polisen på Bäckby i Västerås på onsdagen. Foto: Melker Blomberg

Kinberg Batra (M) träffade polisen på Bäckby

Publicerad

På onsdagseftermiddagen var Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra på besök på Bäckby i Västerås, där hon pratade med polisen och invånare om situationen i området.

Den omdiskuterade kameraövervakningen var ett av ämnena som diskuterades när Anna Kinberg Batra (M) idag träffade poliser på Bäckby i Västerås.

– Idag måste man ansöka om tillstånd hos länsstyrelsen för att kunna ha kameror så som polisen vill. Jag tycker att polischefer ska kunna fatta det beslutet och kunna sätta upp kameror där det behövs, säger hon. 

Positiv till kameraövervakning

Hon menar att Bäckby är ett exempel på en plats där kameraövervakning kan ge positiva effekter.

– Här har de visat vilken roll det spelar, för att det ska vara tryggare för ungdomarna som är här på fritiden och för alla västeråsare och hela området, säger Anna Kinberg Batra.

Vill motverka personalförluster

Avhopp från polisstyrkan var ett annat ämne som det talades om vid besöket. Anna Kinberg Batra menar att vi ska vara stolta över våra duktiga poliser i hela landet, men att man måste motverka att poliser lämnar sina tjänster.

– En viktig fråga som dök upp var att det är för många poliser som lämnar yrket, som lämnar det tuffa jobbet i yttre tjänst. Vi måste se till att de kan stanna kvar och sköta sitt viktiga jobb. Det kräver resurser och stöd från ledningen, både i polisorganisationen och från oss, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer