Foto: SVT

”Klart man var nervös”

Uppdaterad
Publicerad

Victor Nilsson Lindelöf flyttade som 17-åring från Västerås till Lissabon för att spela fotboll i Benfica. Nu tre år senare har SVT Tvärsnytt träffat honom i hans nya hemstad.

De svenska fotbollsklubbarna är mitt i sin försäsongsträning och nu på lördag spelar både ÖSK och VSK träningsmatcher. Men någon som är mitt i sin säsong är Västeråssonen Victor Nilsson Lindelöf som för tre år sedan lämnade Sverige för Portugal.

Plats i U-21

2012 så lämnade Viktor VSK och Västerås för Lissabonklubben Benfica. Nu tre år senare har han inte bara hunnit debutera för Benficas a-lag utan även fått en plats i U-21 landslaget och varit jagad av storsatsande Malmö FF.

– Det är klart att man var lite nervös där i början när man kom från lilla Västerås till stora Benfica och träna bland världsstjärnor. Sen när man går in på planen så släpper allting sådant och då är det som vanligt, säger han och fortsätter: 

”Utvecklats enormt”

– Jag har utvecklats enormt som fotbollsspelare, men även som människa. Den här tiden har varit väldigt bra för mig. Jag tror inte jag hade varit den fotbollsspelare jag är idag om jag inte hade kommit hit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.