Kolbäcks skateförening. Alex Lindström, ordförande, i vitt och Gustaf Berglund bredvid honom i svart. Foto: Jenny Nordin

Klart för skatepark i Kolbäck

Publicerad

Nu är det klart att det blir en skatepark i Kolbäck. Initiativet kom från ungdomarna för några år sedan – finansieringen är klar, och nu alltså även det bygglov man väntat på. 

– Det känns jäkligt bra. Det är härligt, säger Gustav Berglund, vice ordförande i Kolbäcks skateförening.

Från början skulle skateparken ha börjat byggas för ett halvår sedan, men det blev uppskjutet av olika anledningar. Nu när bygglovet är klart ska bygget enligt kommunen kunna komma igång väldigt snart. Förhoppningen är att skateparken ska vara klar under hösten.

– Det här betyder att vi kan skatea utan att behöva ta oss så långt. Vi kommer att kunna skatea oftare, säger Alex Lindström, ordförande i Kolbäcks skateförening.

Firades med tårta

Skateparken ska anläggas intill fritidsgården i stationshuset i Kolbäck. Där hade man under fredagskvällen ställt till med kalas för att överraska föreningen det glädjande beskedet. Kultur- och fritidsnämndens ordförande Thure Andersen (S) fanns på plats och åt tårta och drack alkoholfritt bubbel med ungdomarna.

– Det var trevligt att få prata med människor som är insatta. Vi har lärt oss att när man gör något så händer det saker, säger Gustaf Berglund.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Thure Andersen (S) åt tårta och drack alkoholfritt bubbel med ungdomarna för att fira att det blir en skatepark i Kolbäck. Foto: Jenny Nordin

Skateparken betalas med statsbidrag för integration som kommunen fick för att man har tagit emot flyktingar. Ungefär 1,4 miljoner har avsatts till parken. Det är en tiondel av vad skateparken i Västerås kostade – och det kommer också att vara en lite mindre park.

Den byggs utifrån en ritning som skateföreningens förra styrelse tog fram. Det kommer att finnas så kallade quarterpipes, rails och boxar.

”Intresset kommer att öka”

I ett första skede räknar man med att det finns ett 20-tal aktiva i Kolbäck som kommer att använda parken.

– Men jag tror att intresset kommer att öka när det finns en park, säger Gustaf Berglund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.