Foto: Daniel Gustafsson / SVT

Klart idag – de ska styra Hallstahammar

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det helt klart att Socialdemokraterna tillsammans med Vänsterpartiet och Miljöpartiet styr Hallstahammar de kommande fyra åren.

Det nya i år är alltså att Miljöpartiet tar plats i kommunstyret i Hallstahammar. Tillsammans med Vänsterpartiet och Socialdemokraterna går de nu framåt med devisen;

”För fortsatt positiv utveckling i ett ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbart Hallstahammar”.

– Det känns bra, vi har träffats många gånger nu sen valet och har många gemensamma nämnare i politiken. Vi har kommit väl överens om huvuddragen hur vi vill jobba framåt, säger Catarina Pettersson (S) kommunalråd.

Ordförandeposter går till (S)

De tre styrande partierna innehar 27 av 45 mandat i kommunfullmäktige, Catarina Pettersson (S) kommer fortsatt vara det enda kommunalrådet och kommunstyrelsens ordförande.Alla ordförandeposterna i nämnder kommer att innehas av socialdemokrater men viceposterna tas av vänster- och miljöpartister.

Läxhjälp en hjärtefråga

Två av frågorna man ger besked om är att alla kommunens skolor blir kvar, men att årskursindelningen ska ses över mellan dem, samt att kommunen vill erbjuda läxhjälp i skolan.

– Vi vill kunna erbjuda läxhjälp i skolan, många elever har inte möjlighet att få hjälp hemma och detta är vitigt för oss som kommun att kunna erbjuda och det ingår också i grundkonceptet vi har i kommunen att jobba för att motverka sociala skillnader, säger Catarina Pettersson (S) kommunalråd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer