SVT träffade lärarna Mazhar och Lotta som tror att miljöombytet, från klassrummet till storföretaget Systemair, kommer bli väldigt positivt för eleverna. Foto: Audrey Erath/SVT

Skola i Skinnskatteberg i samarbete med Systemair: ”Kommer höja elevernas motivation”

Publicerad

I höst kommer årskurs 8 på Klockarbergsskolan i Skinnskatteberg att ha delar av matematik, fysik och teknikundervisningen förlagd på Systemair. Förhoppningen är att samarbetet mellan det internationella ventilationsföretaget och skolan kommer att öka elevernas motivation i ämnena.

Två klasser med sammanlagt 35 elever kommer att ha delar av sina lektioner på Systemairs teknikcenter. I testlabbet kommer eleverna kunna förena teori med praktik och utforska olika fysikaliska begrepp.

– Här kommer ren lektionsverksamhet att varvas med olika laborationer, med vår labbutrustning. Teorin kopplas då till praktiska övningar så att eleverna får se begrepp som kanske flöde, ström, effekt och temperatur, säger Johnny Bergman, konstruktionschef på Systemair Sverige.

I videon berättar han mer om vad företaget hoppas att samarbetet ska leda till på sikt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.