Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen jobbar för att säkra spår vid brottsplatsen på Råby. Foto: Fredrik Björkholm/SVT

Man knivhuggen på Råby i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Flera polispatruller skickades till Råby under fredagsmorgonen, efter att en man själv ringt polisen och berättat att han blivit knivhuggen och blödde kraftigt.

Händelsen ska ha skett utomhus på Råby och de första uppgifterna tydde enligt polisen inte på att mannen, som är i 35-årsåldern, fått livshotande skador.

– Vi påträffade honom i hemmet, dit han tagit sig för att ringa polisen och då var han vaken och talbar, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson RLC Mitt.

Ingen frihetsberövad

Mannen fördes med ambulans till sjukhus, där han också skulle förhöras. Enligt Region Västmanlands patientskaderapportering var han svårt skadad, men läget är nu stabilt. Inledningsvis rubricerade polisen händelsen som försök till mord, senare som grov misshandel. Än så länge finns ingen frihetsberövad.

Enligt Magnus Jansson Klarin finns inga misstankar om att det här var en oprovocerad attack.

– Vi tror att de inblandade har någon typ av kännedom om varandra och den 35-åriga mannen är sedan tidigare känd av polisen.

Polisen har knackat dörr i området, påbörjat en teknisk undersökning och söker efter vittnen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.