Tillgång eller belastning? Hör kommunalrådet Anders Wigelsbo om Sala Silvergruva. Foto: SVT

Kommunalrådet: Växande Sala går mot ljus framtid

Publicerad

Upprätad ekonomi, byggstart av två nya idrottshallar och ett lyckat flyktingmottagande – bland annat. Så summerar Salas kommunalråd Anders Wigelsbo (C) den gångna mandatperioden.

– Sala kommun växer och jag tror att Sala går mot en ljus framtid, säger han.

– Men det är klart att vi har ett antal utmaningar. Det vi jobbar framförallt med i Sala kommun, det är att skapa fler arbetstillfällen inom hållbar tillväxt.

Val 2018 – #dinröst

Satsa på grönt kompetenscentrum

I en serie inför valet besöker SVT nyheter Västmanland fyra kommuner med rötter i gruvnäringen. I Sala konstateras Silvergruvan fortfarande betyda mycket, inte minst för besöksnäringen.

Om några år, lovar kommunalrådet Anders Wigelsbo, ska den också täcka sina egna kostnader.

Om ni vinner valet, vad är det du ser att ni ska satsa på?

– En av satsningarna vi vill göra det är ju på ett grönt kompetenscentrum, som är ett sätt för företagen i Sala kommun att samverka. Vi vill också satsa på fortsatt bostadsbyggande, både i staden och på landsbygden så att hela kommunen kan växa. 

Fortsatt utbyggnad av infrastrukturen och jobben är andra områden Centerpartiet planerar att om de vinner valet enligt Anders Wigelsbo (C).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet